Get to know us – 3de generatie klaar voor duurzame uitdagingen

Sabcobel is al meer dan 60 jaar een familiale KMO. Zus en broers Christel, Herwig en Patrick Coppens, allen jonge zestigers, zetten nu een stap terug uit het familiebedrijf om het toe te vertrouwen aan de derde generatie, de broers Mathias Coppens en Nicolas Coppens en hun neef Dieter Backaert.

 

Dit triumviraat is samen gedelegeerd bestuurder en elk heeft daarnaast een operationele functie onder Stephan Moelans die als CEO aanblijft. Want met zijn technische achtergrond en zijn verdienstelijke management track record is hij inmiddels al meer dan een jaar het ontbrekende stukje in de managementpuzzel.

 

 

Complementair team

De complementariteit van talenten die de vorige generatie zo typeerde, uit zich alvast ook bij de nieuwe generatie dertigers. Zo leidt Mathias Coppens (34) het Engineering & IT departement; Nicolas Coppens (30) stuurt de Sales & Finance afdeling aan; en Dieter Backaert (33) is hoofd van Installation, die als ‘hands on’ ingenieur de technici on site ondersteunt. Ze zijn alle drie bijna letterlijk in de koeling geboren. Van jongs af aan sprongen ze bij waar en wanneer nodig en spendeerden er ook nog eens hun zomervakanties als jobstudent. De ‘no nonsense’ aanpak van de vorige generatie en de filosofie van ‘cooling, our nature’ zit dan ook in hun familiaal DNA en in hun passie voor innovatie.

Warm personeelsbeleid

Sabcobel is een familiebedrijf in de ruime betekenis. Gekenmerkt door een vlakke structuur vormen alle 110 werknemers (waarvan 35 in Wallonië en Luxemburg) een grote familie, de Sabcobel cool pack. We noemen onszelf Sammy’s onder de slogan ‘keep up the cool work’. Bij Sabcobel kan je je uitleven in een hightech omgeving, bijkomende opleidingen volgen en ‘in eigen streek’ werken, dankzij onze 4 geografisch verspreide vestigingen.